• Natuurlijk, beter slapen!

Kamille

Kamille is een van de oudste geneeskrachtige kruiden die de mensheid kent. Het is een lid van de Asteraceae / Compositae familie en wordt vertegenwoordigd door twee algemene variëteiten, namelijk: Duitse kamille Matricaria chamomilla en Roomse kamille (Chamaemelum nobile). Kamille is een soort die overal in Europa voorkomt maar op grote schaal gekweekt wordt in Oost-Europa.De naam komt van het Grieks en betekent grondappel, wat verwijst naar de subtiele appelgeur. De oude Egyptenaren gebruikten kamille al om zijn medicinale werking, ze droegen dit kruid op aan de God van de zon. Kamille is een soort die overal in Europa voorkomt maar op grote schaal gekweekt wordt in Oost-Europa.

Kamille bevat verschillende bio-actieve bestanddelen. Kamille bevat tal van antioxidanten, 28 terpenoïden, 36 flavonoïden en vitaminen A, B en C. Tevens bevat het metalen en mineralen zoals kalium, calcium, magnesium, fosfor, ijzer en zwavel.  Deze uitgebreide bestandsdelen dragen bij aan de geneeskrachtige eigenschappen. Kamille kan om zijn medicinale werking gebruikt worden tegen o.a.  stress, slapeloosheid.Kamille is een van de meest gebruikte alternatieve therapieën voor het bevorderen van slaap en het behandelen van slapeloosheid. Maar ondanks haar reputatie als slaapbevorderend kruid, is er weinig degelijk onderzoek dat de effectiviteit ervan ondersteunt. Hoewel de Commissie E, de Duitse tegenhanger van de Amerikaanse Food and Drug Administration, het gebruik van kamillebloesempreparaten voor een groot aantal andere doeleinden heeft goedgekeurd, waaronder spasmen van het maag-darmkanaal en bacteriële huidziekten, is het interessant dat zij in 1984 geen goedkeuring heeft verleend voor het gebruik ervan als slaapmiddel, vanwege het gebrek aan gepubliceerd onderzoek op dit gebied.

De weinige studies bij mensen die zijn uitgevoerd, zijn klein, hebben fouten in de opzet (bijvoorbeeld geen controlegroep), en laten gemengde resultaten zien. In een onderzoek uit 2011 bijvoorbeeld namen 17 mensen met slapeloosheid twee keer per dag 270 milligram kamille-extract (een hoeveelheid die alleen kan worden bereikt in een geconcentreerd extract, niet in een thee) gedurende een maand en hielden ook een slaapdagboek bij. Toen onderzoekers hun dagboeken vergeleken met degenen die een placebo namen, vonden ze geen significant verschil in hoe snel patiënten in slaap vielen of hoeveel slaap ze kregen.

Daarentegen vond een onderzoek uit 2017 onder 77 ouderen in verpleeghuizen een significante verbetering van de slaapkwaliteit toen de deelnemers gedurende vier weken tweemaal per dag 400-milligram capsules kamille kregen, vergeleken met degenen die geen behandeling kregen. Evenzo, toen onderzoekers in een studie uit 2016 40 vrouwen die net bevallen waren randomiseerden om twee weken lang één kopje kamillethee per dag te drinken, scoorden ze significant lager in vergelijking met een controlegroep die de thee niet dronk, als het ging om zowel slaapproblemen als symptomen van depressie. De verbetering verdween echter vier weken nadat de vrouwen gestopt waren met het drinken van de thee, wat suggereert dat de positieve effecten van kamille beperkt zijn tot de korte termijn.

Wat betreft de manier waarop kamille zou kunnen helpen bij het opwekken van slaap, suggereert onderzoek bij dieren dat kamille zowel kalmerende als anti-angst effecten heeft. Eén onderzoek meldde dat apigenine, een bestanddeel van kamille, zich bindt aan dezelfde receptorplaatsen in de hersenen als benzodiazepines zoals Valium. Een andere studie toonde aan dat kamille-extract in een dosis van 300 milligram een significante verkorting veroorzaakte van de tijd die ratten nodig hadden om in slaap te vallen, terwijl ander onderzoek bij muizen aantoonde dat kamille de slaaptijd veroorzaakt door slaapverwekkende medicijnen zoals barbituraten aanzienlijk kan verlengen.

 • De kracht van transdermaal
 • De kracht van transdermaal

  Orale producten hebben last van First-Pass-Effect en de biologische beschikbaarheid is slechts 15%. De slaappleister heeft een 4 keer hogere biologische beschikbaarheid (75%). Door de langzame afgifte geeft de pleister een geleidelijke dosis gedurende 8 uur.
  • hoge biologische beschikbaarheid (opname)
  • geleidelijke afgifte in 8 uur
 • [ advertentie ]
 • [ advertentie ]

  SLAAPPLEISTERS
  ONTDEK DE KRACHT VAN DE NATUUR
  • 10 natuurlijke ingrediënten
  • 4x effectiever
  • slow release: geleidelijke afgifte over 8 uur
  • 30 nachten voor € 29,95 (€ 0,99 per nacht!)

  Bestel online

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker juist werkt.