• Natuurlijk, beter slapen!

Passiebloem

De passiebloem is een klimplant uit Midden-, Zuid- en Noord-Amerika die prachtige bloemen voorbrengt en heerlijke kleine vruchtjes, genaamd passievruchten. In de zomer liggen die steeds vaker in de winkels. Passiflora werd in de 16e eeuw populair in Europa als kalmerende thee nadat hij in Peru was ontdekt. Christelijke missionarissen, die in de kruisvormige stempel van de bloem, het kruis van Jezus Christus zagen, gaven de plant de naam Passiflora, verwijzend naar de passie van Jezus en zijn discipelen.

Wat doet passiflora?
De gedroogde plant of extracten ervan worden sindsdien gebruikt bij stress, angst en slaapproblemen. Hoewel we passiflora heel lang kennen en deze plant al in handboeken voor kruidentherapie werd beschreven in de jaren dertig van de vorige eeuw. We weten dat passiflora kalmerend werkt en bij mensen de slaapkwaliteit kan verbeteren.De passiebloem die als medicinale plant wordt gebruikt, bevat twee werkzame stoffen: flavonoïden en, in kleine hoeveelheden, etherische olie. Daarnaast bevat de plant ook andere ingrediënten zoals coumarinederivaten. Tot nu toe hebben wetenschappers geen van de stoffen kunnen benoemen als het doorslaggevende werkzame bestanddeel. Met uitzondering van de wortel dienen alle onderdelen van de plant als medicijn.Wat gebeurt er in het menselijk lichaam als er preparaten met de werkzame bestanddelen van de medicinale plant worden ingenomen? De neurotransmitters van het centrale zenuwstelsel remmen of versterken de reactie in alledaagse en bijzondere situaties. Terwijl de neurotransmitter glutamaat als de belangrijkste ziekteverwekker wordt beschouwd, is γ-aminoboterzuur (GABA), boodschapperstof met een kalmerend effect, de belangrijkste remmer. Als er GABA vrijkomt, heeft dit een ontspannende werking. Een te kleine hoeveelheid van de boodschapperstof leidt daarom tot innerlijke onrust, angst of slaapstoornissen. Het extract van de passiebloem kan de concentratie van GABA verhogen en zo een kalmerend effect hebben. Volgens de huidige kennis is het extract van de bladeren van de plant het meest effectief.

Sinds 2018 is de passiebloem officieel goedgekeurd als slaapbevorderend middel. Voor een sterker effect worden extracten van de passiebloem vaak gebruikt in combinatie met andere kruidengeneesmiddelen (bijvoorbeeld valeriaan, kamille, hop, ashwaganda) – vooral voor de behandeling van slaapstoornissen. Deze combinatiepreparaten zijn een plantaardig alternatief voor chemische slaapmiddelen. 

 • De kracht van transdermaal
 • De kracht van transdermaal

  Orale producten hebben last van First-Pass-Effect en de biologische beschikbaarheid is slechts 15%. De slaappleister heeft een 4 keer hogere biologische beschikbaarheid (75%). Door de langzame afgifte geeft de pleister een geleidelijke dosis gedurende 8 uur.
  • hoge biologische beschikbaarheid (opname)
  • geleidelijke afgifte in 8 uur
 • [ advertentie ]
 • [ advertentie ]

  SLAAPPLEISTERS
  ONTDEK DE KRACHT VAN DE NATUUR
  • 10 natuurlijke ingrediënten
  • 4x effectiever
  • slow release: geleidelijke afgifte over 8 uur
  • 30 nachten voor € 29,95 nu € 24,95
  • Slechts € 0,83 per nacht!

  Bestel online

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker juist werkt.