• Natuurlijk, beter slapen!

5-HTP

5-HTP staat voor 5-hydroxytryptofaan en het fungeert als antioxidant en is de directe voorloperstof van serotonine en melatonine. 5-HTP wordt in uw lichaam aangemaakt en maakt onderdeel uit van het productieproces van serotonine. Als het serotonine niveau in het lichaam laag is, kunt u slaapproblemen ervaren. Door het innemen van het 5-HTP ondersteunt u uw lichaam bij de aanmaak van serotonine en zult u makkelijker inslapen en ook beter doorslapen.

Oorzaken van slecht slapen
Bij een tekort aan serotonine in de hersenen kunnen slaapproblemen ontstaan. Serotonine staat bekend als één van de gelukshormonen. Serotonine is een neurotransmitter die verschillende functies in het lichaam beïnvloedt. De communicatie tussen de cellen in uw hersenen wordt verzorgd door neurotransmitters, waar serotonine er één van is, naast ondermeer dopamine, oxytocine en adrenaline. Als uw lichaam te weinig serotonine aanmaakt, kunt u last krijgen van slaapproblemen. U heeft moeite met inslapen en u slaapt slecht door. Naast slaapproblemen komen depressieve klachten en angstgevoelens ook veel voor als oorzaak van een laag serotonine-niveau. Dit tekort aan serotonine kan veroorzaakt worden doordat de signalen die door deze neurotransmitter uitgewisseld worden onderweg verstoord worden. Ook zijn er mensen die van nature minder serotonine aanmaken. Langdurige stress, een tekort aan bepaalde vitaminen en mineralen en het gebruik van cafeïne en alcohol kunnen het serotonine-niveau ook op een negatieve manier beïnvloeden.

De werking van 5-HTP
5-HTP heeft een positieve werking op het serotonine niveau. 5-HTP is onderdeel van het productieproces van serotonine in het menselijk lichaam en kan ook als supplement worden ingenomen om uw lichaam te ondersteunen bij de aanmaak van serotonine. Naast het verhogen van het serotonine niveau heeft 5-HTP een positieve invloed op andere neurotransmitters zoals dopamine en adrenaline.

Wat is 5-HTP?
5-HTP is een afgeleide van het aminozuur Tryptofaan. Dit aminozuur komt ook in eiwitrijke voedingsmiddelen voor, zoals kip, rund, vis en zuivelproducten. Tryptofaan wordt omgezet in 5-HTP wordt vervolgens weer omgezet in serotonine. 5-HTP is als supplement verkrijgbaar. Het ingrediënt wordt gewonnen uit de zaden van de Afrikaanse plant Griffonia Simplicifolia. Nadat deze drie meter hoge plant is uitgebloeid groeien er peulen aan. Uit die donkere peulen worden de zaden geoogst. Van oudsher worden de zaden gebruikt als lustopwekkend middel en als middel tegen diarree en ontstekingen. De bladeren worden gebruikt om wonden te genezen.

Het gebruik van 5-HTP
Dit natuurlijke aminozuur is zowel in capsules als in tabletvorm verkrijgbaar. Dit supplement wordt veel gebruikt bij stemmingsklachten en wordt dan overdag ingenomen. Het gebruik in combinatie met kalmerende middelen en antidepressiva wordt afgeraden. Bij het gebruik ervan bij slaapproblemen neemt u een enkele dosis in de avond in op een lege maag voor het naar bed gaan. Dit supplement heeft dezelfde werking als het aminozuur, dat uw lichaam zelf aanmaakt. Zo ondersteunt u de aanmaak van serotonine.

 • De kracht van transdermaal
 • De kracht van transdermaal

  Orale producten hebben last van First-Pass-Effect en de biologische beschikbaarheid is slechts 15%. De slaappleister heeft een 4 keer hogere biologische beschikbaarheid (75%). Door de langzame afgifte geeft de pleister een geleidelijke dosis gedurende 8 uur.
  • hoge biologische beschikbaarheid (opname)
  • geleidelijke afgifte in 8 uur
 • [ advertentie ]
 • [ advertentie ]

  SLAAPPLEISTERS
  ONTDEK DE KRACHT VAN DE NATUUR
  • 10 natuurlijke ingrediënten
  • 4x effectiever
  • slow release: geleidelijke afgifte over 8 uur
  • 30 nachten voor € 29,95 nu € 24,95
  • Slechts € 0,83 per nacht!

  Bestel online

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker juist werkt.