• Natuurlijk, beter slapen!

L-theanine

L-Theanine (γ-glutamylethylamide, 5-N-ethyl-glutamine)  is een wateroplosbaar en is een unieke aminozuur. L-theanine komt het meest voorkom in theebladeren en in kleine hoeveelheden in Bay Bolete-paddenstoelen. Het is te vinden in zowel groene als zwarte thee.

Theanine wordt na inname snel opgenomen en heeft meestal al binnen 30 minuten een (dosisafhankelijk) ontspannend en kalmerend effect, zonder dat sufheid of slaperigheid optreedt. De ontspanning gaat gepaard met toename van alfagolven in de hersenen. Voor het slapen ingenomen kan theanine de slaapkwaliteit verbeteren. Theanine beïnvloedt verschillende neurotransmittersystemen in de hersenen (GABA, dopamine, serotonine, glutamaat). Vooral in combinatie met cafeïne zorgt theanine voor toename van mentale alertheid en focus, terwijl mentale vermoeidheid minder snel optreedt. Theanine heeft neuroprotectieve eigenschappen en remt leeftijdsgerelateerde cognitieve achteruitgang.

L-theanine stimuleert juist de Alfagolven in je hersenen, deze zorgen voor bewuste ontspanning. Deze hersengolven komen ook tevoorschijn als je mediteert, dagdroomt of creatief bezig bent. Bovendien zijn Alfagolven aanwezig tijdens de REM slaapfase  en zorgen ze voor ontspanning, concentratie en creativiteit. Het mooie aan L-theanine is dat het een ontspannende werking heeft zonder dat je er suf en duf van wordt, het heeft dus geen verdovende werking.

L-theanine verbeterd de slaapkwaliteit
Onderzoek wijst uit dat L-theanine ontspanning bevordert zonder slaperigheid. Veel mensen nemen L-theanine om stress te verminderen en tot rust te komen. L-theanine heeft dus de eigenschap dat het je helpt ontspannen en stress vermindert waardoor het je op meerdere manieren helpt beter te slapen. Dankzij de ontspannende werking ervaren veel mensen dat ze sneller en makkelijker in slaap vallen.

L-theanine heeft een anxiolytische werking, oftewel een angstreducerende werking, waardoor ook slaapangst  bij veel mensen als sneeuw voor de zon verdwijnt en zij zonder angst naar bed gaan. Dit heeft het vooral te danken aan het feit dat het je hartslag en je bloeddruk omlaag brengt.

Vijf gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken met in totaal 104 deelnemers vonden dat L-theanine stress en angst verminderde bij mensen die in stressvolle situaties verkeerden. Een andere studie wees uit dat het de ontspanning verhoogde zonder slaperigheid en een verlaagde hartslag in rust te veroorzaken. Een studie gepubliceerd in de Journal of Clinical Psychiatry was gericht op mensen met schizofrenie of schizoaffectieve stoornis. Onderzoekers ontdekten dat L-theanine angst verminderde en de symptomen verbeterde.

 • De kracht van transdermaal
 • De kracht van transdermaal

  Orale producten hebben last van First-Pass-Effect en de biologische beschikbaarheid is slechts 15%. De slaappleister heeft een 4 keer hogere biologische beschikbaarheid (75%). Door de langzame afgifte geeft de pleister een geleidelijke dosis gedurende 8 uur.
  • hoge biologische beschikbaarheid (opname)
  • geleidelijke afgifte in 8 uur
 • [ advertentie ]
 • [ advertentie ]

  SLAAPPLEISTERS
  ONTDEK DE KRACHT VAN DE NATUUR
  • 10 natuurlijke ingrediënten
  • 4x effectiever
  • slow release: geleidelijke afgifte over 8 uur
  • 30 nachten voor € 29,95 nu € 24,95
  • Slechts € 0,83 per nacht!

  Bestel online

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker juist werkt.