• Natuurlijk, beter slapen!

Hop

De klimplant Hop, Humulus Lupulus, hoort samen met Hennep tot de kleine plantenfamilie der Cannabaceae (cannabis plantengroep). Deze twee geslachten zijn niet alleen botanisch familie van mekaar, maar bezitten beide ook dezelfde sedatieve werking.

Het medicinale gebruik van hop wordt reeds in de Middeleeuwen beschreven, maar de speciale toepassing van de hopbellen (Lupuli strobulus) en de klierharen aan de schubben (Glandulae Lupuli) als sedativum en inslaapmiddel zijn van jongere datum.Humulus Lupulus bevat talrijke gezondheidsbevorderende chemische verbindingen die van nature krachtige antioxidanten zijn. Zij destabiliseren de werking van schadelijke vrije radicalen en beschermen tegen de gevaarlijke effecten van oxidatieve stress op het lichaam. Humulus Lupulus kan het lichaam dus beschermen tegen verschillende door oxidatieve stress veroorzaakte ziekten en aandoeningen.

Hop wetenschappelijk onderzoek
In 1999 publiceerde de onderzoeksgroep van prof. dr. Denis De Keukeleire van de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen, Universiteit Gent, voor het eerst dat hop het sterkste fyto-oestrogeen in de natuur bevat, namelijk 8-prenylnaringenine, ook hopeïne genoemd, behorend tot de klasse van de polyfenolen, meer specifiek tot de subklasse van de prenylflavonoïden. Deze revelerende en intrigerende vinding werd inmiddels door 5 onafhankelijke onderzoeksgroepen uit Duitsland, Engeland en Japan bevestigd. Hop & slapeloosheid

Humulus Lupulus wordt van oudsher gebruikt als slaapmiddel. Het is een kalmerende plant die slapeloosheid bestrijdt en slaap opwekt. Humulus Lupulus verhoogt de activiteit van GABA, dat op zijn beurt iemand helpt te ontspannen. Deze kalmerende plant beïnvloedt serotonine, een hormoon dat betrokken is bij de slaapregulatie. Serotonine activeert verder melatonine, een natuurlijk slaaphormoon dat helpt bij het regelen van de slaap-waakcyclus (wanneer u wakker wordt en wanneer u in slaap valt). Humulus Lupulus bevordert dus de slaapinductie.

Hop & Valeriaan
Hoewel hop op zichzelf al veelbelovend is gebleken voor het verlichten van angst en slaapstoornissen, zou het nog effectiever kunnen zijn in combinatie met een kruid genaamd valeriaan. Dit kruid heeft veel gemeen met hop. Het heeft ook een lange geschiedenis van gebruik als een kruidenbehandeling voor slapeloosheid. Volgens een overzichtsartikel gepubliceerd in Australian Family Physician, suggereert enig wetenschappelijk bewijs dat valeriaan kan helpen de slaapkwaliteit te verbeteren, wanneer het alleen of in combinatie met hop wordt genomen.

 • De kracht van transdermaal
 • De kracht van transdermaal

  Orale producten hebben last van First-Pass-Effect en de biologische beschikbaarheid is slechts 15%. De slaappleister heeft een 4 keer hogere biologische beschikbaarheid (75%). Door de langzame afgifte geeft de pleister een geleidelijke dosis gedurende 8 uur.
  • hoge biologische beschikbaarheid (opname)
  • geleidelijke afgifte in 8 uur
 • [ advertentie ]
 • [ advertentie ]

  SLAAPPLEISTERS
  ONTDEK DE KRACHT VAN DE NATUUR
  • 10 natuurlijke ingrediënten
  • 4x effectiever
  • slow release: geleidelijke afgifte over 8 uur
  • 30 nachten voor € 29,95 nu € 24,95
  • Slechts € 0,83 per nacht!

  Bestel online

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker juist werkt.