• Natuurlijk, beter slapen!

Ashwagandha

Ashwagandha is een plant die in de Ayurvedische geneeskunde wordt ingezet om slapeloosheid tegen te gaan en een betere slaapkwaliteit te verkrijgen.

De Ashwagandha (Withania somnifera) is een plantensoort uit het geslacht Withania en is een lange plant met paarse of groene bloemen en een rode vrucht.Deze plant komt voornamelijk voor in India en de rest van Zuid-Azië, Afrika en het Middelandse Zeegebied en het speelt een belangrijke rol in de traditionele Indiase kruidenheelkunde van de Ayurveda. De wortel van de Ashwagandha plant wordt vermalen tot poeder of verwerkt tot supplement. Het kruid heeft geen verdovende werking maar het helpt je stress te verminderen, geeft je meer vitaliteit en helpt je slaap- waakritme te reguleren. Om je lichaam te helpen met herstellen zijn B-vitamines en magnesium essentieel. Zo kom je weer op je optimale energiepeil terecht. 

Hoe werkt ashwagandha?

Elk van onze cellen bevat DNA. Als een cel deelt, is het belangrijk dat het DNA intact blijft. Daarom hebben we 'telomeren', die ons DNA beschermen tegen beschadiging. Als we jong zijn, zijn die telomeren lang. Elke keer dat een cel deelt, worden de telomeren korter. Hoe korter de telomeren worden, hoe minder snel je cellen zich delen. Omdat ashwagandha een adaptogeen kruid is dat de bijnieren en schildklier tot rust brengt, helpt het de telomeren lang te houden [5]. Dat houdt vroegtijdige veroudering tegen en is belangrijk voor de conditie van onze huid, hart, insulinewerking, spiermassa, hormonaal evenwicht en botdichtheid. Om je lichaam te helpen met herstellen zijn magnesium en zink essentieel. 

Hoe helpt Ashwagandha tegen slapeloosheid?
Ashwagandha heeft een aantal verschillende werking die je slaap ten goede komen, zoals:
- Het helpt je ontspannen en stress verminderen
- Het heeft een goede antioxiderende werking
- Het bevordert de spijsvertering
- Het helpt beschadigde hersencellen te reparerenSuppletie met een wortelextract van ashwagandha (Withania somnifera) verbetert de slaapkwaliteit bij personen met slapeloosheid.

Ashawagandha onderzoek
Voor het onderzoek werden zestig proefpersonen met slapeloosheid willekeurig in een suppletiegroep (40 personen) en placebogroep (20 personen) verdeeld. Het supplement bevatte 300 mg ashwagandha-wortelextract en werd tweemaal per dag gegeven gedurende tien weken. Met behulp van een zogenaamde slaap actigrafie werd de slaapduur en -kwaliteit geregistreerd.

In zowel de suppletiegroep als de placebogroep kwamen de deelnemers na vijf en tien weken sneller in slaap, maar na tien weken sliepen de deelnemers in de suppletiegroep significant sneller in dan de proefpersonen in de placebogroep. De efficiëntie van slaap verbeterde eveneens significant onder invloed van suppletie met ashwagandha. Dit was niet het geval in de placebogroep. Ook leidde het wortelextract tot een significant betere slaapkwaliteit en een afname van angst.

Een wortelextract van ashwagandha heeft de potentie om de slaapkwaliteit op een natuurlijke en veilige manier te verbeteren.

 • De kracht van transdermaal
 • De kracht van transdermaal

  Orale producten hebben last van First-Pass-Effect en de biologische beschikbaarheid is slechts 15%. De slaappleister heeft een 4 keer hogere biologische beschikbaarheid (75%). Door de langzame afgifte geeft de pleister een geleidelijke dosis gedurende 8 uur.
  • hoge biologische beschikbaarheid (opname)
  • geleidelijke afgifte in 8 uur
 • [ advertentie ]
 • [ advertentie ]

  SLAAPPLEISTERS
  ONTDEK DE KRACHT VAN DE NATUUR
  • 10 natuurlijke ingrediënten
  • 4x effectiever
  • slow release: geleidelijke afgifte over 8 uur
  • 30 nachten voor € 29,95 nu € 24,95
  • Slechts € 0,83 per nacht!

  Bestel online

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker juist werkt.